INTEGRIRANA SIGURNOST

Područje sigurnosne zaštite informacijskih sustava IN2 grupa je još prije desetak godina izdvojila u svoju posebnu filijalu, tvrtku-kći, INsig2, koja klijentima omogućuje integraciju dvije prije nespojive cjeline - logičke i tehničke zaštite.

Tehnička zaštita temelji se u potpunoj funkcionalnoj integriranosti sustava koja omogućava jedinstveno i centralizirano upravljanje svim aspektima sigurnosti organizacije, kako na fizički bližim lokacijama, tako i na daljinu. INsig2 svoja sigurnosna rješenja temelji na globalno vodećem softverskom sustavu OnGuard koji integrira s već postojećim softverom i hardverom kod korisnika, čak i ako je riječ o raznorodnim uređajima.

Uz tehničku i logičku zaštitu, INsig2 implementira sustave sigurnosti utemeljene na pametnim karticama i infrastrukturi javnoga ključa koji jamči identitet korisnika te služi za šifriranje i digitalno potpisivanje podataka. Uz implementaciju osnovnih sustava, stručnjaci INsig2 razvili su i aplikacije koje nadopunjuju rad digitalnih certifikata. Moduli su prilagođeni poslovanju u Hrvatskoj i omogućuju evidenciju radnog vremena kartičnom registracijom dolaska i odlaska, pregled podatka putem web aplikacije i registraciju karticom te nadzor zaposlenika.

INsig2 ima i rješenje za upravljanje sigurnosnim incidentima (situation management), rješenje za zaštitu identiteta, a bavi se i računalnom forenzikom – tvrtka je ovlašteni je forenzički trening centar za regiju.

Više o integriranoj sigurnosti možete pročitati ovdje.

Izdvojene reference