22. 03. 2017.

IN2 pokreće IoT pilot projekt

Softverska tvrtka IN2 pokrenula je pilot projekt u Internet of Things (IoT) području.

Kao dio IoT inicijative u okviru našeg novog sektora „Digitalno poslovanje“ pokrenut je pilot projekt evaluacije i primjene Low Power Wide Area Network tehnologija (LPWAN) koje omogućuju prikupljanje podataka s uređaja i senzora i njihovu kontrolu slanjem i primanjem male količine podataka na veliku daljinu uz vrlo nisku potrošnju energije. U ovisnosti o primijenjenoj tehnologiji, moguće je poruke od nekoliko stotina byteova prenijeti na udaljenosti do 10 kilometara uz životni vijek baterije od 5-10 godina.

Rješenja na takvoj platformi omogućuju povezivanje velikog broja senzora i raznih uređaja uz dugi životni vijek baterija i ekonomičnost njihove uporabe. Pogodna su za široki spektar primjena koje pokrivaju Smart Energy, Smart City i Smart Agriculture područja te za sva ostala rješenja koja koriste digitalne i komunikacijske tehnologije za zadovoljavanje potreba i unaprjeđenje učinkovitosti.

Kao dio IoT inicijative IN2 planira organizirati konferenciju u svibnju s temom primjene navedenih tehnologija u gospodarstvu s posebnim naglaskom na komunalna poduzeća. Ova inicijativa je dio aktivnosti digitalne transformacije koju IN2 provodi s ciljem nadopune portfelja postojećih proizvoda i usluga te usmjerenja na nova poslovna područja i tehnologije, istraživanje i razvoj novih proizvoda i usluga, uključujući razvoj rješenja za bespilotne letjelice, serijalizaciju, korištenje blockchain tehnologija i naprednih digitalnih platformi.