21. 02. 2017.

SIGSHOP 2017: IN2Trace predstavio rješenja za serijalizaciju

Međunarodna konferencija o sigurnosti u trgovini SIGSHOP 2017 održana je ovog mjeseca u hotelu Westin uz tvrtku IN2Trace kao srebrnog partnera.

Program konferencije obuhvatio je zaštitu od različitih oblika krađe u procesu prodaje i logistike te zaštitu od krivotvorina i robe koja ne udovoljava tehničkim zahtjevima.

Krešimir Đuračić iz tvrtke IN2Trace održao je predavanje o serijalizaciji, tehnici označavanja pojedinačnih pakiranja proizvoda serijskim brojem, kako bi se njihovo podrijetlo moglo provjeriti i spriječiti eventualno krivotvorenje. Primjenom informacijskih i komunikacijskih sustava proizvod se prati u realnom vremenu od trenutka proizvodnje, kroz različite obrade, pakiranje, distribuciju i prodaju, sve do krajnjeg kupca. Serijski broj na pakiranju se implementira u obliku digitalne oznake - barkoda, QR koda, Datamatrixa ili NFC-a, kako bi omogućio automatsku komunikaciju sa sustavom za serijalizaciju te web i mobilnim aplikacijama za provjeru.

Serijalizacija receptnih lijekova će u Europskoj uniji postati zakonska obveza za farmaceutsku industriju od 2019. godine, a druge industrijske grane kao što su proizvodnja hrane i pića, auto dijelova, igračaka i luksuzne robe već prihvaćaju dobru praksu uvođenja serijalizacije u proizvodni proces.