21. 10. 2022.

IGEA, članica IN2 grupe, sudjelovala na konferenciji Dani infrastruktura prostornih podataka

Igea stručnjaci su na Danima IPP-a 2022. godine održali predavanja o razvoju Geoportala NIPP-a Moldove i implementaciji Centralne integracijske platforme DHMZ-a.

U Zadru je 19. i 20. listopada održana 13. konferencija posvećena infrastrukturi prostornih podataka u organizaciji Državne geodetske uprave.

Dani infrastruktura prostornih podataka predstavljaju tradicionalno mjesto okupljanja svih relevantnih sudionika u području IPP-a, a svrha konferencije je doprinijeti razvoju Nacionalne infrastrukture prostornih podataka i dostizanje ciljeva propisanih Direktivom INSPIRE.

Naša IGEA dugi niz godina razvija rješenja u skladu s INSPRE direktivom i konstantno ih nadograđuje i unapređuje kako bi uvijek bila u skladu sa suvremenim tehnologijama, standardima i trendovima. Jedan od nedavnih projekata upravo je razvoj Geoportala nacionalne infrasturkture prostornih podataka Moldove o čijem su unapređenju sudionici konferencije imali priliku slušati od naših IGEA stručnjaka.

Marko Škvorc, softverski arhitekt sustava u Igei, je kroz temu „Projekt unaprjeđenja Geoportala infrastrukture prostornih podataka Moldove“ prenio IGEA iskustvo na projektu i opisao kako se uspostavila suvremena tehnološka infrasturktura za potporu svim vidovima NIPP-a, oblikovao vizualni identitet i organizirala web stranica NIPP-a te pričao o transformaciji postojećih metapodataka u propisani INSPIRE profil. Kolega je rad predao u suradnji s kolegicom Ines Akrap, poslovnom analitičarkom u Igei.


Naši Davor Kovačević, direktor PMO-a i Igor Karuza, voditelj proizvoda, sudjelovali su radom “Meteorološki podaci – DHMZ centralna integracijska platforma“. Davor Kovačević je sudionicima ispričao zanimljivosti o implementaciji Centralne integracijske platforme kojom će se digitalizirati poslovni procesi i koja je dio je velikog “Projekta modernizacije meteorološke motriteljske mreže u RH – METMONIC”. Time se postiže integrirani pristup raznim izvorima meteoroloških podataka o kvaliteti zraka kao i ostalih podataka DHMZ-a kroz samo jednu točku.


Centralna integracijska platforma razvija se s ciljem optimizacije, digitalizacije i poboljšanja standardnih poslovnih procesa DHMZ-a te će doprinijeti smanjenju operativnih troškova kao i olakšati proces donošenja odluka na svim razinama.


26. 09. 2022.

NA POLA PUTA – „Rastemo iznutra“

Prošli tjedan održan je peti modul Leadership programa IN2 grupe 'Rastemo iznutra'. Time su polaznici stigli do polovice ovog svojeg razvojnog putovanja na kojem kroz interakciju, učenje i razmjenu iskustava usvajaju leadership vještine, znanja i kompetencije koje njegujemo u IN2 grupi.

See more
News Image
Our websites use cookies to give you the best user experience possible. Please read our Privacy policy for more details. By browsing the website you agree to the Terms of use.