10. 05. 2022.

IN2 grupa na Futur Z kongresu

Hrvatsko društvo za poslovnu etiku i zdravstvenu ekonomiku Hrvatskog liječničkog zbora i ove je godine organiziralo kongres "Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015 -2030 Futur Z".

U Opatiji su se tako 6. i 7. svibnja okupili brojni neposredni i posredni dionici zdravstvenog sustava, prvenstveno radi osnaživanja sinergijskog učinka svih dionika u ostvarenju zajedničkog cilja: maksimalne koristi i skrbi za pacijente, održivi zdravstveni sustav i racionalizaciju postupaka.

Oko pet stotina sudionika iz svih segmenata zdravstvenog sustava imalo je priliku slušati zanimljive panel rasprave koje su obrađivale brojne teme važne za hrvatsko zdravstvo. „Informacijske tehnologije u tekućim izazovima zdravstvenog sustava – nevidljivi prijatelj“ naziv je panela na kojem je na ovogodišnjem Futur Z kongresu sudjelovao naš raznolik tim:


Siniša Košćina, glavni menadžer za razvoj poslovanja IN2 grupe, je ovaj puta zastupao prava pacijenata na aktivnije sudjelovanje u procesu liječenja:
"S obzirom da liste čekanja teško skraćujemo pod nadzorom regulatora, možda je najbolji arbitar upravo pacijent. I za to mu želimo dati i sredstvo, njegove medicinske podatke u digitalnom obliku i realnom vremenu, i to putem portala pacijenta, mobilne aplikacije pa i digitalnim identitetom tijekom liječenja, a sve kao dio kvalitete usluge zdravstvenog sustav koju s pravom očekuje."

Mario Slavicek, direktor razvoja poslovanja naše članice MCS Grupe, nakon priče o turbulentnoj implementaciji softvera za evidenciju cijepljenja na Velesajmu, osvrnuo se na prijeku potrebu dodatnog otvaranja zdravstvenog sustava prema pacijentima i istaknuo prednosti mobilne tehnologije i programskih rješenja koja pomažu u oslobađanju liječnika od administracije i pružaju više vremena za bavljenje – medicinom.  

Our websites use cookies to give you the best user experience possible. Please read our Privacy policy for more details. By browsing the website you agree to the Terms of use.