12. 02. 2020.

Intervju s IN2ovkom

Razgovor s novom direktoricom HR-a, Jasnom Justinić Pakrac.

Jasna se našem timu pridružila početkom siječnja, u funkciji HR direktorice IN2 grupe. Od 2008. godine razvijala se u području ljudskih potencijala i sudjelovala u različitim međunarodnim razvojnim projektima. Radno iskustvo stekla je u području regrutiranja, upravljanja radnom uspješnošću, upravljanja razvojem karijere i razvojem talenata, edukacije, obračunu plaća te HR administraciji. Tijekom zadnjih 7 godina rukovodila je različitim timovima, a k nama dolazi s pozicije direktorice Operativne podrške procesima upravljanja ljudskim resursom. Po struci je diplomirani psiholog, a slobodno vrijeme voli provoditi u društvu obitelji i prijatelja, skupljati knjige, putovati, gledati filmove iz prošlog stoljeća i otkrivati nove funkcionalnosti Excela.

Jasna, što te zainteresiralo za rad u području ljudskih potencijala?

Kao studenta psihologije moram priznati da me više zanimala dječja psihologija nego organizacijska. No, kroz studentski rad u Zagrebačkoj banci i kasnije u T-Mobileu, interesi su mi se promijenili. Svidjela mi se raznolikost projekata i zadataka na kojima u području ljudskih potencijala mogu doprinijeti kao psiholog.

Koje strane HR poslova najviše voliš, a koje bi možda najradije preskočila?

Moje iskustvo je da sa skoro svakim zanimljivim zadatkom / projektom dolaze i administrativni poslovi ili koraci koje treba odraditi zbog internih ili eksternih procedura, a koji mi nisu u vrhu poslova koji me motiviraju – kao da jedno ne može bez drugoga. Najviše volim poslove koji uključuju suradnju s različitim strukama i odjelima – npr. kreiranje razvojnih programa. Na takvim projektima učim o drugim odjelima i kolegama, a najviše me veseli kada vidim da programi koje smo zajednički stvarali olakšavaju rad i dodatno motiviraju same polaznike.

Kakvu organizacijsku kulturu očekuješ kod nas, s obzirom na to da dolaziš iz svijeta bankarstva?  Koliko očekuješ da će se te radne sredine razlikovati?

Ono po čemu se bankarstvo i ICT industrija vrlo malo razlikuju (ako uopće) je prirodna kultura i način razmišljanja samih IT-evaca. U svojih 12 godina iskustva u međunarodnom korporacijskom okruženju, jako sam cijenila iskrenost i hrabrost u davanju i prihvaćanju povratnih informacija kolega iz ICT odjela. Moje iskustvo je bilo da kad im se nešto sviđa ili ne sviđa, otvoreno kažu i to točno onako kako to vide, bez pokušaja uljepšavanja. Cijenim taj način komunikacije jer znam na čemu sam. Znam funkcioniraju li (i jesu li korisni) procesi i programi za koje smo mi kao HR funkcija odgovorni. Vrlo slično iskustvo koje sam imala u bankarstvu, imam i ovdje u IN2 i to mi se jako sviđa. Naravno, postavlja visoku letvicu za moj tim i mene i to je nešto što me osobno motivira.

Kakav je tvoj stil rada? Kakav tip suradnje preferiraš?

Volim otvorenu komunikaciju i konstruktivne rasprave.

Kako ti vidiš sliku „poželjnog poslodavca“ u Hrvatskoj danas? Koliko u njoj vidiš IN2 u ovim prvim kontaktima koje si ostvarila?

IN2 me na prvu osvojio neformalnom atmosferom. Sa svima koje sam do sada imala prilike osobno upoznati brzo smo prešli na “ti”. Trenutno mi je najveći problem zapamtiti sva imena i lica pa se nemali broj puta osramotim pedstavljajući se (i više puta) kolegama koje sam već upoznala. Mislim da u dijelu kreiranja osjećaja dobrodošlice, pomaže jako dobra i dugogodišnja praksa slanja mailova svim zaposlenicima u kojima se novi kolege kroz par neformalnih informacija imaju prilike predstaviti budućim kolegama.  

IN2 ima skoro 30-godišnju povijest i tradiciju koje su važne i daju osjećaj stabilnosti i ponosa na sve rješenja i usluge koje su razvijane i još uvijek ih razvijamo. A, s druge strane, relativno nedavni ulazak u internacionalnu grupaciju otvorio nam je nove i poslovne i razvojne mogućnosti koje su, iz mog iskustva, privlačne zaposlenicima i kandidatima za zapošljavanje kojima je važan osobni i profesionalni razvoj.

Mislim da svaki poželjan poslodavac, osim kvalitetnih uvjeta za rad, prilika za učenje i razvoj, mora pružiti zaposlenicima osjećaj da doprinose nečemu vrijednom na lokalnoj i/ili globalnoj razini. Osobno sam jako ponosna što radim u kompaniji čija rješenja doprinose ekološkoj održivosti, olakšavaju poslovanje kompanijama koji su nam klijenti i olakšavaju moj život kao građanina po pitanju razne administracije (kroz pojedina rješenja u području zdravstva i općenito javnog sektora).

Reci nam malo više o sebi. Kakvu glazbu, filmove ili knjige voliš, kako provodiš slobodno vrijeme, baviš li se sportom?

Slobodno vrijeme provodim s obitelji i prijateljima. Od kad sam prije 10-ak godina prestala plesati u FA Zagreb Markovac, pokušavam ići na pilates i yogu no, jedina redovna aktivnost koju uspijevam održati su šetnje sa suprugom i trčanje za nećacima.

Doma imam pravu malu knjižnicu s toliko različitih žanrova (psihologija, psihoterapija, klasični romani, SF i sl.) da jedino kako mogu odgovoriti na pitanje kakve knjige volim je: one koje me potaknu na propitkivanje. 

I za kraj, koja je tvoja poruka novim kolegama?

Važna mi je suradnja i povratna informacija i sigurna sam da svatko od mojih novih kolega ima neku ideju i iskustvo koje joj / mu je važno za podijeliti. Moja poruka je: moj tim i ja ćemo vas zvati da sudjelujete u različitim aktivnostima i otvoreni smo saslušati vašu stranu priče 😊

Jasnu ćemo držati za riječ i narednih dana zatrpati pričama, a ako i vi želite bio dio IN2 priče, posjetite našu stranicu karijera i dođite nas upoznati.


Our websites use cookies to give you the best user experience possible. Please read our Privacy policy for more details. By browsing the website you agree to the Terms of use.