16. 11. 2021.

IN2 bolnički informacijski sustav bit će podrška radu Opće bolnice Zadar

IN2 je krajem listopada potpisao ugovor o isporuci, implementaciji i održavanju integriranog bolničkog informacijskog sustava za Opću bolnicu Zadar.  

Nastavlja se informatizacija zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. U ovom trenutku IN2 bolnički informacijski sustav (BIS) nalazi se u svim kliničkim bolničkim centrima i državnim kliničkim bolnicama te u većini općih bolnica u Hrvatskoj. Ugovor s Općom bolnicom Zadar povećao je broj članova IN2 BIS obitelji na 46 zdravstvenih ustanova, čime je pokriveno više od 80 posto bolničkih kapaciteta Hrvatske. 

Projekt implementacije sustava u OB Zadar je pokrenut i odrađuje se analiza stanja. Na nedavnom koordinacijskom sastanku, koji je ujedno označio i početak rada na projektu, ustanovljeno je da bi OB s korištenjem ovog cjelovitog rješenja, zajedno sa specijalističkim modulima i integracijom prema vanjskim sustavima, mogla početi u jesen 2022. godine. 

Opća bolnica Zadar će implementacijom BIS-a dobiti veliku pomoć u upravljanju medicinskim, administrativnim i financijskim aspektima bolnice. Korištenjem BIS-a automatizirat će se bolnički procesi, a medicinski podaci iz različitih bolničkih izvora povezati u jedinstvenu bazu podataka. Kako postoji i velika potreba za automatizacijom procesa u laboratoriju, na BIS će se integrirati i IN2 laboratorijski informacijski sustav (LIS). Time će se povećati učinkovitost laboratorijskih procesa, ubrzati obrada i doseg podataka, ali i njihova zaštita i sistemska sigurnost. Krajnji je cilj projekta pružiti najbolju moguću podršku liječenju i njezi pacijenata te radu medicinskog osoblja, administracije i menadžmenta bolnice. 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.