15. 11. 2021.

IN2 grupa na konferenciji o primjeni tehnologije u liječenju onkoloških bolesti

Siniša Košćina, direktor razvoja poslovanja Sektora zdravstva i javne uprave IN2 grupe, sudjelovao je sredinom studenog na vodećoj konferencije o digitalnoj medicini u srednjoj Europi, FUTURE IS NOW, predstavivši specifična onkološka IT rješenja u BIS-u kao potporu nacionalnim onkološkim projekatima.

Konferencija organizirana treći put pod nazivom Data4Oncology bavila se ovim važnim javnozdravstvenim problemom, ali i utjecajem pandemije na onkološke pacijente, važnosti korištenja zdravstvenih podataka u onkologiji te ostalim aspektima primjene digitalnih tehnologija i aktualne situacije vezane za onkologiju.

„IN2 grupa je kroz informatizaciju bolnica aktivni sudionik digitalizacije zdravstva u RH te spremno dočekuje najavljene projekte na području onkologije: središnju nacionalnu bazu onkoloških podataka te nacionalnu onkološku mrežu. U okviru tih projekata nadogradit ćemo naš bolnički informacijski sustav (IBIS) mogućnostima prikupljanja i korištenja onkoloških podataka objedinjeno na razini cijelog bolničkog zdravstvenog sustava, ali i osigurati interoperabilnost s nacionalnim sustavima i s novim medicinskim uređajima na onkološkim klinikama bolničkih zdravstvenih ustanova“, rekao je Siniša ovom prilikom.

Događaj je, u skladu s epidemiološkim mjerama, održan hibridno, te je izazvao veliki interes sudionika medicinskih stručnjaka u ovom području, koji su ga pratili uživo i online.


Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.