24. 07. 2020.

IN2 grupa strateški partner šibenskog Inkubatora Trokut

Useljavanje i prve poduzetničke aktivnosti Centra za poduzetništvo i inovacije Trokut u šibenskoj Mandalini očekuju se u rujnu, a sada su predstavljeni strateški partneri ovog poduzetničkog inkubatora među kojima je i IN2 grupa.

Microsoft Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla, Visoko učilište Algebra i Lemax su, uz IN2 grupu, prve tvrtke iz IT sektora koje su podržale projekt i bit će strateški partneri na području razvoja IT poduzetništva.  

Denis Jašarević, izvršni direktor Sektora zdravstva IN2 grupe, najavio je naš angažman kroz mentoriranje budućih ICT stručnjaka. „IN2 je jedna od najvećih regionalnih softverskih tvrtki s jakim fokusom na ICT u zdravstvu. Imamo dugogodišnje iskustvo rada s dislociranim timovima koje se, pogotovo u ovoj epidemiološkoj krizi, pokazalo kao velika komparativa prednost. Osim šibenske bolnice u koju smo uveli bolnički sustav, do sada nismo radili u Šibeniku, ali nas je vizija Trokuta zainteresirala da se aktivno uključimo. Naši eksperti sudjelovat će u edukaciji budućih ICT stručnjaka i nadamo se da će suradnja s Trokutom doprinijeti strategiji Šibenika u razvoju ICT scene, nama donijeti neka nova partnerstva, a nadamo se i ljude koji će se pridružiti našem timu.“ 

Projekt uspostave Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut provodi Grad Šibenik. Ukupan iznos projekta je 27,7 milijuna kuna, od čega je Grad Šibenik ostvario 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

Funkcionalna zgrada u Mandalini prostire se na dvije etaže ukupne površine 2.084 m2. Uređeno je 28 radnih jedinica, fleksibilni prostori, FAB LAB radionice, uredi, kabine i konferencijski centar. Budući korisnici moći će koristiti 3D printer, 3D skener, gadgete kao što su dronovi, pametni satovi, roboti, naočale virtualne i proširene stvarnosti, razni računalni programi, računalo za slabovidne osobe i drugu opremu.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.