02. 07. 2020.

IN2 drugu godinu zaredom pobijedio na IEDC Case Study natjecanju

Igor Marinović, Josip Madunić, Krešimir Nekić, Luka Ružić, Matea Matić i Željka Mirosavljević uspješno su kombinirali tehničko i poslovno znanje stečeno na raznim IN2 projektima s kreativnošću i osobnim vještinama koje krase svakog od njih. Pobjedom su stali bok uz bok prošlogodišnjem IN2 timu i obranili titulu pobjednika IEDC CSC Hrvatska.

IEDC CSC je natjecanje u rješavanju zahtjevnih poslovnih slučajeva realnih poslovnih situacija. Na ovogodišnjem IEDC Case Study natjecanju u organizaciji Alumni klub IEDC Hrvatska sudjelovalo je šest hrvatskih tvrtki. Komisija kojom su presjedali dr. Nenad Filipović, Robert Kostelac i Krešimir Kvaternik proglasila je IN2 tim pobjedničkim timom IEDC CSC-a u Hrvatskoj. IN2 tim je svojom prezentacijom rješenja slučaja Tesla’s Entry into the U.S. Auto Industry pobijedio konkurentske timove Croatia Osiguranja, Francka, Heineken Hrvatska, Perpetuum Mobile i Končara.

Naši IN2ovci su s natjecanja došli motivirani, obogaćeni novim iskustvima i znanjima i vesele se odmjeravanju snaga sa pobjedničkim timovima iz Rumunjske, Srbije i Slovenije na Globalnom IEDC Case Study natjecanju. Dojmove su podijelili s ostalim IN2ovcima i rekli da je radi brojnih ideja najteže bilo odlučiti se za glavnu strategiju. Većina konkurentskih timova odlučila je da će car sharing biti srž strategije, a IN2 tim odlučio se za manje popularan, i naoko u ROI smislu konzervativan, ali stabilan i dugoročan pristup otvaranja Tesle konkurentima.

Pobjedi je prethodilo nekoliko faktora. Prvi od njih je da tim nije osjećao pritisak ishoda natjecanja.

„U natjecanje smo ušli bez previše pritiska jer prvo što su nam prijatelji i kolege rekli je da, obzirom na prošlogodišnju pobjedu, vjerojatno nećemo pobijediti ovaj put. Suprotno očekivanom, to nas nije demotiviralo. Dapače, vjerojatno je to bio jedan od faktora koji je utjecao da se, neopterećeni pobjedom, usredotočimo na pronalazak najboljeg rješenja i izvučemo najbolje za sebe iz natjecanja."

Drugi ključan faktor bio je timski rad.

„Iako radimo u tri različita sektora IN2 i nismo imali priliku ranije timski surađivati, funkcionirali smo izvrsno. Neki od nas su se čak samo površno poznavali. Neovisno o tome, brzo smo identificirali tko unutar tima ima najviše znanja i smisla za koja područja i da o glavnim odlukama trebamo nastupiti jednoglasno.

Treći, ali ne manje važan, faktor bio je naše ozbiljno shvaćanje da svaka ideja treba imati dobru argumentaciju i podlogu u financijskoj kalkulaciji. Na svako pitanje komisije spremno smo odgovorili. Konzistentnost u obrani dobrih ideja, brz dogovor i ispravak uočenih manjkavosti tijekom kreiranja finalnog rješenja te timska razrada svih aspekata ideje na kraju je dovela do pobjede.“Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.