05. 10. 2020.

IN2 za korisnika Narodne novine: Aplikacija za učinkovitije poslovanje

NNI je specifično rješenje kreirano za tvrtku Narodne novine koje omogućuje nove funkcionalnosti i pogodnosti ključne za automatizaciju i pojednostavljivanje procesa. Nova je aplikacija integrirana sa sustavom OPUS ERP razvijenim u IN2, a koji Narodne novine koriste dugi niz godina.

IN2*NNI aplikacija objedinjuje poslovne procese prodaje te distribucije novina i oglasa. Rješenje Billing podržava prodaju usluga oglašavanja za javne naručitelje i komercijalne usluge pretraživanja eOJN za ponuditelje, dok distribucija novina podržava prodaju i distribuciju tiskanog izdanja Narodnih novina, službenog lista RH te međunarodnih ugovora. Oglasi pak podržavaju naplatu i njeno praćenje za male oglase građana i druge oglase.  

Nova aplikacija koristi sve matične podatke iz sustava OPUS ERP što pojednostavljuje rad zaposlenicima koji su ranije koristili dvije odvojene aplikacije, a svi računi se izdaju kroz OPUS*FUS (fakturiranje usluga) te je podržano slanje eRačuna. Rješenje za distribuciju novina sada omogućava i slanje naloga o količinama u proizvodnju, što se ranije radilo u potpunosti ručno.   

NNI aplikacija je izrađena na novoj tehnološkoj platformi Oracle Application Express (Apex), a sve su integracije izvedene korištenjem web servisa. Dodatna tehnološka zanimljivost je mogućnost unosa podataka korištenjem wizarda. Budući da definiranje ugovora ima tri koraka (zaglavlje, anex i klauzule ugovora), korištenjem wizarda je omogućen unos podataka.  

Sam projekt je trajao godinu dana i bio je podijeljen u tri faze, prema poslovnim procesima. S obzirom da su neke od faza realizirane tijekom koronakrize i u udaljenom radu, ponosni smo što su sve isporuke obavljene na vrijeme. Za to su zaslužni svi članovi IN2 tima te tim Narodnih novina, koji su u izvanrednim uvjetima obavili izvanredan zajednički posao.

"Vrlo uspješna suradnja s tvrtkom IN2 rezultirala je aplikacijom koja je integrirana s postojećim sustavima u Narodnim novinama d.d. tako da zadovoljava sve naše potrebe kao korisnika. Omogućila nam je ubrzavanje poslovnih procesa i olakšala odrađivanje radnih zadataka.

Ponosni smo što tvrtka u kojoj radimo drži korak s digitalnim zahtjevima modernog poslovanja i nadamo se nastavku uspješne suradnje s tvrtkom IN2."   

Nataša Mlinarić, voditeljica projekta NNI za Narodne novine


Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.