13. 06. 2019.

IN2Active: zdravi, u formi i okolišno učinkoviti

S ciljem promicanja zdravijeg životnog stila, timskog duha i doprinosa tjelesne aktivnosti okolišu, pokrenuli smo internu inicijativu IN2Active.

IN2Active podržava edukativne i sportske aktivnosti usmjerene na zdravlje, tjelesnu aktivnost, ali i koristi koje ona može imati u smanjenju opterećenja na okoliš. Prva od njih je kampanja Bike&Walk u trajanju od četiri mjeseca, tijekom kojih ćemo pokušati jedni druge motivirati da naša prijevozna sredstva koja trebaju gorivo i zahtijevaju sjedenje zamijenimo hodanjem, trčanjem ili bicikliranjem, kako u putovanju na posao i s posla, tako i u slobodno vrijeme.

Aktivni životni stil pozitivno ne utječe samo na zdravlje nego i na raspoloženje, a vožnja bicikla ili hodanje povećavaju potrošnju kalorija i aerobni kapacitet, čuvaju zdravlje kardiovaskularnog sustava i sprječavaju razvoj niza bolesti. Novije studije ukazuju i na korist za mentalno zdravlje jer se redovitom tjelesnom aktivnošću postiže bolja koncentracija i veći stupanj zadovoljstva.

Bike&Walk kampanja uključit će i prilike za edukaciju o koristima aktivnog životnog stila, a završit će krajem rujna nagrađivanjem onih koji su ustrajali u kretanju „na vlastiti pogon“ i zabilježili najviše prijeđenih kilometara.Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.