30. 12. 2021.

Još jedna uspješna godina za IN2 LIS u Hrvatskoj i inozemstvu

U 2021. IN2 LIS implementiran je u 15 laboratorija u Hrvatskoj i inozemstvu te su započete još tri implementacije.

Na kraju smo još jedne uspješne godine za IN2 u kojoj se uz odlične poslovne rezultate možemo pohvaliti i dodatnim implementacijama našeg laboratorijskog informacijskog sustava (LIS) čime smo potvrdili poziciju lidera u informatizaciji zdravstva u Republici Hrvatskoj te proširili korištenje IN2 LIS-a i izvan Lijepe naše. Ove godine sustav smo implementirali u 15 laboratorija u Hrvatskoj i inozemstvu, te su započete još 3 implementacije, čime se bližimo brojci od 150 laboratorija koji koriste IN2 LIS.

Riječ je o laboratorijima u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Krku, Livnu, Tomislavgradu, Drvaru, Glamoču, Kupresu i na otoku Ugljanu, dok su započete implementacije u Novoj Gradišci, Zadru i Pazinu. Popis svih korisnika IN2 LIS-a prikazan je na infografici.


LIS obuhvaća cjelokupnu računalnu opremu potrebnu za odvijanje laboratorijskih postupaka, koji omogućuje elektroničku komunikaciju između analitičkog i administrativnog rada laboratorija. On se koristi u biokemijskim i hematološkim laboratorijima i predstavlja program u koji se unose, obrađuju i pohranjuju podaci nastali kao rezultat laboratorijskih pretraga.

Zaposlenicima u medicinskom sektoru tako su uz pomoć LIS-a nalazi dostupni na osobnim računalima i mobilnim uređajima, što omogućuje trenutnu dostupnost te brz i jednostavan pregled. Tako se kroz automatizaciju procesa povećava učinkovitost, ubrzava obrada podataka te povećava zaštita i sigurnost sustava.

Ove implementacije odradio je naš mali, ali dobro uigran i moćan tim kojima se ovim putem zahvaljujemo na svim odrađenim projektima, uspjesima i osmišljenim rješenjima, kao i našim partnerima u implementacijama kojima zahvaljujemo na iznimnom doprinosu i povjerenju prilikom provođenja svih projekata.

 


Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.