20. 05. 2020.

Nastavljamo s informatizacijom zdravstvenih ustanova regije: Naš BIS uskoro će biti podrška radu KBC Sestre milosrdnice

Početkom svibnja IN2 i Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice potpisali su ugovor za implementaciju bolničkog informacijskog sustava.

IN2 BIS vodeće je rješenje u kategoriji informacijskih sustava za bolnice. U proteklih dva desetljeća, samo u Hrvatskoj implementirano je u više od 45 bolnica. Tim IN2 Sektora zdravstva koji čini sedamdesetak stručnjaka kontinuirano radi na unapređenjima i prilagodbi sustava specifičnim uvjetima pojedinih zdravstvenih ustanova. Takvo rješenje uskoro će biti implementirano i u KBC Sestre milosrdnice. Na nedavnom koordinacijskom sastanku, koji je ujedno označio i početak rada na projektu, ustanovljeno je da bi produkcija svjetlo dana mogla ugledati već u srpnju ove godine. 

Ovim projektom, KBC Sestre milosrdnice napokon će na svim svojim lokacijama dobiti bolnički informacijski sustav kakav zaslužuje ustanova ove važnosti, izjavio je prof. dr. sc. Mario Zovak, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice. 

Suradnja s KBC Sestre milosrdnice za IN2 nije nepoznanica. Klinika za traumatologiju, kao jedna od lokacija, koristi naš sustav već 10 godina te će implementacijama BIS-a na ostale dvije lokacije (Vinogradska 29 i Klinika za tumore) KBC Sestre milosrdnice imati jedinstven informacijski sustav na sve tri lokacije. Također, krajem ožujka, naš BIS bio je dio priprema KBC-a za prihvat oboljelih od koronavirusa u privremenom dodatnom smještajnom kapacitetu u koje je pretvoren Arena centar.


"Nakon vrlo intenzivne suradnje u posebnim okolnostima na pripremama za prihvat oboljelih od koronavirusa u Arena Centru, prvi puta nam je drago što se IN2 BIS sustav na kraju nije koristio. IN2 se u ovoj situaciji pokazao kao partner na kojeg se u svakom trenutku može računati i drago nam je da je KBC Sestre milosrdnice to prepoznao te da krećemo s informatizacijom i samog KBC-a. Vjerujem da će IN2 BIS omogućiti veću efikasnost poslovnih procesa KBC-a te pomoći zdravstvenim djelatnicima u kvaliteti pružanja usluge pacijentima."

Denis Jašarević, izvršni direktor u IN2

 


Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.