03. 05. 2019.

Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha

IN2 i ove godine podržao poslovno natjecanje za srednjoškolce Ideja godine u organizaciji portala Srednja.hr.

Deset najboljih timova iz škola diljem Hrvatske plasiralo se u finale, a svoje ideje predstavili su pred šesteročlanim žirijem u kojem je sudjelovao i Danijel Budaković, direktor za poslovna rješenja u sektoru zdravstva u IN2. Pobjedu je odnio tim III. gimnazije Split, odnosno Duje Štolfa i Antonio Nikolić s projektom pametnog spremnika za odlaganje otpada SortIT. Drugo mjesto odnijela je ideja Pametnog grada Vukovara učenika Gimnazije Vukovar, a treće su prvi put podijelila dva projekta, aplikacija Ad Astra koja pomaže u održavanju navika učenice zagrebačke XV. gimnazije te projekt Viato koji rješava problem učinkovitosti gradskog prijevoza još jedne ekipe iz splitske III. gimnazije. 

Danijel Budaković iz IN2 sve je natjecatelje pozvao da ostanu u Hrvatskoj i ovdje nastave raditi na svojim idejama. „Stvarno ste me impresionirali, ljudi vaših godina često ne znaju što će u životu, razmišljaju o izlascima, a vi ste uz sav taj dio vašeg života uspjeli razviti ovako lijepe ideje. Vjerujte mi da se mnoge od ovih ideja mogu realizirati i mogu biti temelj za jako dobar biznis. Želim vam svu sreću, imate na raspolaganju usluge ZICER-a, a ako to ne uspije možete uvijek doći raditi u IN2 i razvijati svoje ideje zajedno s nama“, kazao je Budaković.  


Veliki broj prijavljenih ideja bio je vezan uz razvoj pametnih gradova odnosno smart city inicijative u koje i IN2 u svom poslovanju i razvoju ulaže jako puno. Stoga su finalisti ovogodišnje Ideje godine u posjetu IN2 dan nakon finala natjecanja imali priliku saznati više o tvrtki i njenim aktualni proizvodima i projektima iz IN2 Smart City opusa.
Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.