06. 06. 2022.

FINBG2022: Onkologija kao predvodnik strukturiranog korištenja podataka

IN2 grupa sudjelovala je na Future is now, 15. Konferenciji digitalne medicine u Beogradu, s predavanjem Onkologija kao predvodnik strukturiranog korištenja podataka. 

Konferencija Future is now tradicionalno je okupila zdravstvenu industriju i sve relevantne dionike fokusirane na digitalizaciju i razvoj važnih tehnoloških trendova koji pozitivno utječu na zdravstvenu zaštitu i unapređenje kvalitete života ljudi.

"IN2 svojim zadnjim projektima i korištenjem inovativnog iDoktor sučelja, u pojedinim zdravstvenim djelatnostima (onkologija, dijabetologija…) pomiče granicu u automatskom prikupljanju, kvalitetnom i brzom unosu te višestrukom korištenju medicinske informacije na njenom samom izvoru – u strukturiranom nalazu samog liječnika.

Također, zanimljivo je bilo razmijeniti iskustva digitalizacije zdravstva Hrvatske sa susjednim zemljama, a izazovi su vrlo slični: borba za kvalitetne i strukturirane podatke, podizanje interoperabilnosti na iduću razinu ali i otvaranje zdravstva prema pacijentu kao sve značajnijem i aktivnijem dioniku procesa u zdravstvenom sustavu."
Siniša Košćina, glavni menadžer za razvoj poslovanja u IN2 grupiNaše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.