15. 04. 2020.

Preuzimanje službenog izvatka sudskog registra sada dostupno i online

Ministarstvo pravosuđa je u suradnji s IN2 grupom svim korisnicima omogućilo uslugu preuzimanja izvatka sudskog registra putem interneta.

Nakon što je početkom prosinca omogućena usluga eOsnivanje u sklopu projekta START za osnivanje društava na daljinu, eIzvadak je još jedna u nizu digitalnih usluga koje je Ministarstvo pravosuđa u suradnji s IN2 isporučilo javnosti.  

Izvadak sadrži podatke o jednom subjektu upisa koji vrijede ili su vrijedili u nekom trenutku te je na raspolaganju više opcija aktivnog i povijesnog e-Izvatka ovisno o potrebi njegova korištenja u pravnom prometu. Sudska pristojba plaća se kartično online korištenjem Sustava za naplatu javnih davanja. Izvadak se može preuzeti odmah po izvršenoj uplati sa stranice sudskog registra ili preko poveznice koju podnositelj dobije na adresu e-pošte koju je naveo u zahtjevu. Moguće ga je preuzeti za sve subjekte koji su upisani u sudski registar, neovisno o tome je li subjekt osnovan online ili offline.

Više pročitajte na e-Izvadak sudskog registra.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.