11. 12. 2022.

Proslava 30. rođendana, dvije velike akvizicije i uspješni projekti obilježili su 2022. godinu u IN2 grupi

Prosinac je vrijeme kad tvrtke analiziraju ostvarene rezultate, promišljaju o svemu što su postigle i obilježile u tekućoj godini, ali istodobno kreiraju nove planove za budućnost.

Godina koja je na izmaku bila je osobito dinamična i posebna za IN2 grupu. Tijekom cijele godine grupa je obilježavala trideset godina uspješnog poslovanja u svim važnim projektima koji su digitalno transformirali Hrvatsku i tako način života svih građana promijenili nabolje te ga učinili jednostavnijim i funkcionalnijim.

IN2 grupa digitalno je transformirala zdravstveni sektor, no projekti IN2 grupe iz područja zdravstva nisu jedini koji su promijenili suvremeni život svih nas. Tu su i digitalizacija Sudskog registra, digitalizacija zemljišnih knjiga te Jedinstveni registar osoba RH i mnogi drugi.

„Mi smo jedna od rijetkih tvrtki u IT industriji koja ima tri desetljeća tradicije. Ponosni smo na svoje iskustvo, ali i na našu inovativnost, koja nam omogućuje da i dalje budemo predvodnik u IT industriji. Naša je snaga u zajedništvu, strasti prema svemu što radimo, odgovornosti koju prihvaćamo i ponajprije našim različitostima. IN2 grupu odlikuje zajedništvo velikog broja individualaca koji su vrhunski stručnjaci u svojim područjima, a zahvaljujući tomu pružamo našim klijentima tailor made rješenja koja pokrivaju različite djelatnosti, od osiguranja i bankarskog sektora, poduzetništva i gospodarstva općenito do zdravstva i javnog sektoraˮ, istaknuo je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Ove je godine IN2 grupa postala bogatija i za dvije nove tvrtke u svojem vlasništvu. Početkom godine, točnije u veljači, završen je proces preuzimanja MCS Grupe, jednog od vodećih hrvatskih proizvođača informacijskih sustava u zdravstvu, koja posluje još od 1999. godine. Rješenjima MCS Grupe danas se koriste dvije tisuće timova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, šesto timova u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti te sedamdeset poliklinika raznih djelatnosti. Početkom studenoga ove godine tvrtka Libusoft Cicom postala je dio obitelji IN2 grupe. Riječ je o tvrtki koja je predvodnik digitalizacije javne uprave u Hrvatskoj. Tvrtka Libusoft Cicom ponosna je na činjenicu da je u IT sustavu svakoga hrvatskoga pametnoga grada barem jedno LC rješenje. Iskustvo, stručnost i znanje stručnjaka LC-a rezultat su tridesetogodišnjeg razvoja, ulaganja i kontinuiranog rasta. Nakon obiju akvizicija, danas IN2 grupa broji 650 zaposlenika.

Godine 2022. IN2 grupa ostvarila je velik broj uspješnih projekata za svoje klijente.

U sklopu informatizacije zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj i Opća bolnica Zadar pokrenula je projekt uvođenja novoga bolničkoga informacijskog sustava. Za isporuku, uvođenje i održavanje sustava koji će pomoći upravljanju medicinskim, administrativnim i financijskim aspektima bolnice odabrana je upravo IN2 grupa kao podrška najvećem projektu informatizacije u povijesti Opće bolnice Zadar koji je uspješno proveden.

Tvrtka IGEA, članica IN2 grupe, kreirala je pak za Državnu geodetsku upravu mobilnu aplikaciju s pomoću koje je moguće jednostavno doći do podataka o ulicama, kućnim brojevima, katastarskoj čestici ili namjeni zemljišta te pregledavati 3D podatke. Sektor gospodarstva IN2 grupe provodi uvođenje sustava IN2opus*erp za Namještaj MIMA s uključenim modulom za podršku upravljanju zaposlenicima (IN2HR) i rješenjem IN2BPM – platformom za potpunu digitalizaciju procesa tvrtke.

Sektor financija IN2 grupe izabran je za tehnološkog partnera WVP Penzisko društvo u Makedoniji, kojemu će INvest2 tim pružati svoje usluge. Projekt je pokrenut na početku drugog tromjesečja, a potkraj listopada ove godine naš INvest2 tim iz Sektora financija IN2 grupe dovršio je uvođenje nekoliko core-modula za WVP Penzisko društvo. S uspjehom je završen i projekt koji je Centralnoj banci BiH omogućio učinkovitiji rad i kojim je postignuto znatno unapređenje sigurnosti cijeloga aplikacijskog sustava.

Protekla je godina za Sektor osiguranja bila u znaku velikih projekata digitalne tranzicije na tržištima osiguranja Slovenije, Srbije i Hrvatske. Već dulje vrijeme uočavamo trend u modernizaciji i automatizaciji procesa obrade šteta, koji uključuje postavljanje osiguranika u središte procesa i svekanalnu komunikaciju s korisnikom. Rješenje IN2 grupe Insurance2Digital customer zadovoljava upravo te zahtjeve te su ga kao takvoga i prepoznala dva najveća osiguranja u regiji.

IN2 grupa veliku pozornost ulaže i u kvalitetu radnog okružja za svoje zaposlenike pa je tako ove godine obnovila certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja, koji u sklopu aktivnosti projekta „Živjeti zdravoˮ dodjeljuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Jednako tako, IN2 grupa bila je prva tvrtka u Hrvatskoj koja je 2019. godine postala „Poslodavac prijatelj bicikliranjaˮ, a ove je godine postala i prva IT tvrtka u Republici Hrvatskoj koja je zadovoljila uvjete za obnavljanje tog certifikata. Time se visoko pozicionirala među europske tvrtke kojima je cilj smanjenje emisije stakleničkih plinova i pozitivan utjecaj na zdravlje zaposlenika.

IN2 grupa i njezini zaposlenici u mnogočemu su pokretači novih pozitivnih i društveno odgovornih trendova pa je tako IN2 grupa i prva IT tvrtka u Hrvatskoj koja se uključila u IT4SOS izazov, regionalni projekt SOS Dječjeg sela u Hrvatskoj. Zaposlenici IN2 grupe ove su godine trčali, planinarili, vozili bicikl ili se bavili bilo kojom drugom tjelesnom aktivnošću te tako prikupljali zelene kilometre. Na taj su se način brinuli o svojem zdravlju, smanjili emisiju ugljičnog dioksida i, najvažnije, donirali SOS Dječjem selu Hrvatska iznos u visini ukupnih godišnjih režijskih troškova za jednu kuću u kojoj žive djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

U sljedećoj godini IN2 grupa nastavlja provoditi strategiju RAST-a, planira nove akvizicije i nove korisnike, širenje poslovanja te otvaranje novih ureda po cijeloj Hrvatskoj.

Već dugi niz godina IN2 grupa ima strateški važne urede koji se nalaze izvan Zagreba, kao što su uredi u Puli, Rijeci, Labinu, Varaždinu, Osijeku, Šibeniku... No u sljedećoj godini IN2 grupa nastavit će širiti korporativnu kulturu i u drugim manjim i većim gradovima i mjestima u Hrvatskoj u kojima žive njezini zaposlenici.

„Nastavit ćemo i dalje s mogućnošću remote načina rada, ali želimo da naši zaposlenici izvan Zagreba mogu doći u ured, porazgovarati s kolegama, razmijeniti ideje, ali i osjećati pripadnost IN2 grupi. Plan nam je u sljedećoj godini otvoriti što više novih ureda te ostvariti suradnju s lokalnim zajednicama i proširiti suradnju s akademskom zajednicom. Ove smo godine tako potpisali Sporazum o suradnji s Veleučilištem Hrvatsko zagorje Krapina (VHZK). Godina koja dolazi bit će puna izazova za sve gospodarstvenike, no izazovi i stalne promjene ono su što cijelu zajednicu potiče da bude bolja, inovativnija i kreativnijaˮ, zaključio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.