14. 11. 2019.

Vrijedan doprinos IN2 projektu uspostave središnjeg registra cijepljenja

Sektor zdravstva IN2 sudjeluje u projektu hrvatskog središnjeg registra imunizacije.

Ministarstvo zdravstva pokrenulo je projekt uspostave Centralnog mjesta za zaprimanje, distribuciju i praćenje lagera cjepiva Republike Hrvatske (eCEZDLIH) i Centralnog e-Cijepnog kartona (eCIJEPIH). Ovo je priprema za uspostavu centralnog registra imunizacije u svakoj zemlji članici EU, koji bi se učinili dostupnima zdravstvenim radnicima i izvan granica matične zemlje.  

Sektor zdravstva IN2 uspješno je odradio svoju ulogu u ovom projektu, zajedno s tvrtkama Cuspis i IN-CON. Naš doprinos je bio u dijelu spajanja pilot bolnica - Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici i Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana - na centralno programsko rješenje kako bi se omogućila međusobna razmjena informacija o cijepljenju.  

Glavne koristi ovog rješenja su praćenje (sljedivost) cjepiva na teritoriju RH, posebno važno u slučaju opoziva neke serije cjepiva ili masovne pojave nuspojava cijepljenja, zatim unaprjeđenje procesa zaprimanja, distribucije i praćenja potrošnje i lagera cjepiva, uvođenje cijepnog kartona kao središnjeg mjesta na kojem će se skupljati podaci o cijepljenju za građane bez obzira na mjesto cijepljenja te e-usluga u sustavu e-Građani koja će građaninu omogućiti e-prikaz primljenih cjepiva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.