09. 04. 2018.

Zdravstveni sektor: Otvorena najinovativnija bolnica u Azerbajdžanu

Azerbajdžanski predsjednik 27. ožujka službeno je otvorio novu, međunarodnu, inovativnu bolnicu Bona Dea International Hospital u Bakuu. Misija bolnice je osigurati najviše standarde zdravstvenih usluga uz implementiranje inovacija na svim razinama, a u ostvarenju tog cilja oslanja se na jake europske partnere među kojima je i IN2 grupa.

Strategija nove bolnice bazira se na primjeni najboljih europskih praksi, stoga surađuje s brojnim europskim liječnicima i iskusnim menadžmentom EU zdravstvenog sektora. Partnerstvo s istaknutim institucijama i pružateljima usluga europskih država pomoći će ostvarenju vizije: pozicionirati se kao najbolja bolnica u Kaspijskoj regiji i dostići zlatne standarde globalne zdravstvene njege.  

IN2 grupa je u ovom velikom projektu odgovorna za implementaciju bolničkog informacijskog sustava čija je okosnica Green Cube softver španjolskog partnera, Tich Consulting, te laboratorijski informacijski sustav tvrtke IN2. Ovaj izvozni posao je za IN2 značajan jer otvara vrata tržišta velikog potencijala, kako u središnjoj, tako i u jugoistočnoj Aziji, što potvrđuje i jednak projekt u tijeku u Vijetnamu.