25. 10. 2022.

Uspostavljena suradnja Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina i IN2 grupe

Suradnja Veleučilišta i IN2 grupe otvara vrata kolaboracije u znanstveno-istraživačkim i stručnim projektima te unaprjeđenju nastave na Veleučilištu.

Strategija IN2 grupe je rast u svim područjima, pa tako i u ulaganju u znanje, istraživačke aktivnosti i povećanju broja perspektivnih stručnjaka koji će se priključiti IN2 obitelji. Suradnja s akademskom zajednicom jedan je od načina na koji IN2 grupa daje svoj doprinos u razvoju društva u smislu promicanja istraživačke, stručne, komercijalne i nastavne suradnje te novih projekata. IN2 grupa i Veleučilište zajednički će sudjelovati u istraživačkim stručnim projektima, oblikovanju nastavnog procesa i sadržaja sukladno potrebama tržišta i promicanju cjeloživotnog učenja.

Sanja Svilokos, članica uprave za poslovanje IN2 grupe i dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, Nenad Sikirica, vijest o suradnji su sredinom listopada objavili javnosti na Promociji VII. Generacije prvostupnica i prvostupnika VHZK.

"Posebno mi je zadovoljstvo objaviti i istaknuti najnoviju vijest o uspostavi suradnje između Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina i ugledne domaće kompanije IN2, koju na ovom skupu predstavlja gospođa Sanja Svilokos, članica uprave za poslovanje. Gospođa Svilokos je ostvarenjem suradnje postala članicom Gospodarskog vijeća Veleučilišta. Suradnja s uglednom domaćom kompanijom IN2 otvara vrata suradnje u znanstveno-istraživačkim i stručnim projektima te unaprjeđenju nastave na Veleučilištu sudjelovanjem vanjskih suradnika iz IN2 i modifikacijom nastavnih planova, programa i materijala, ali širokim mogućnostima obavljanja prakse i zapošljavanja naših studenata.“


Naša Sanja Svilokos je kao nova članica Gospodarskog vijeća Veleučilišta prigodno 25. listopada 2022. godine studentima VHZK predstavila vrijednosti, proizvode i tehnologije IN2 grupe te prezentirala mogućnosti razvoja mladih profesionalaca u IN2 grupi. Studenti su tako imali priliku iz prve ruke čuti o strateškom prijenosu znanja i najboljih praksi, ne samo između brojnih članica IN2 grupe, već i između velike CSI kompanije, čija je IN2 grupa članica, i njezinih tvrtki kćeri. U izlaganju ih je pozvala na proaktivnost u iskorištavanju prilika koje im VHZK nudi i ohrabrila na što ranije povezivanje s poslovnim svijetom tijekom studija. 

"Iznimno mi je drago što smo uspostavili novo partnerstvo IN2 grupe s Veleučilištem Hrvatsko zagorje Krapina. Veselim se našoj budućoj suradnji jer ona se potpuno uklapa u našu strategiju rasta i razvoja poslovanja. Kao prepoznatljiv poslodavac u hrvatskoj ICT areni želimo ojačati vezu akademske i poslovne zajednice, kako u znanstveno-istraživačkoj domeni tako i na samom tržištu rada, a kao društveno odgovorna kompanija cilj nam je još snažnije potaknuti mlade na obrazovanje u STEM području i približiti im izvrsne karijerne prilike koje im se nude kroz rad u ICT sektoru. 

U Krapini smo prepoznali velik potencijal, sjajne ljude i posvećene profesionalce s kojima dijelimo komplementarne ideje, vrijednosti i ciljeve. Ovom prilikom bih se zahvalila gđi. Heleni Matuša direktorici Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije na velikoj podršci koju daje cijelom ovom poduhvatu i budućim inicijativama. Hvala i g. Nenadu Sikirici, dekanu Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina na osobnom angažmanu i spremnosti na intenzivniju suradnju u budućnosti. Sigurna sam da ćemo našim zajedničkim djelovanjem vrlo brzo stvoriti poticajan kontekst za razvoj novih ICT stručnjaka u cijeloj Krapinsko zagorskoj županiji."


Our websites use cookies to give you the best user experience possible. Please read our Privacy policy for more details. By browsing the website you agree to the Terms of use.