TRŽIŠTE RADA I SOCIJALNA SIGURNOST

Informacijski sustavi za podršku temeljnim poslovnim procesima

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Temeljem dugogodišnje suradnje tvrtke IN2 grupa i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), razvijan je kompleksan modularan i integrirani informacijski sustav za podršku temeljnim poslovnim procesima zavoda. U funkcionalnom smislu, sustav omogućuje razne evidencijske procese, upravljanje dokumentima (zahtjevi, ugovori, suglasnosti) i predmetima, upravljanje procesima posredovanja, budžetiranje, upravljanje vremenom, integriranje s drugim sustavima i institucijama (HZMO, NIAS, OIB, EURES ) i brojne druge, dok u podatkovnom kontekstu, sustav omogućuje obradu podatka o nezaposlenim osobama i tražiteljima zaposlenja, poslodavcima, slobodnim radnim mjestima, mjerama, pravima za vrijeme nezaposlenosti i drugim koji su bitni za kvalitetno posredovanje na tržištu rada. Digitalizirane e-usluge zavoda dostupne su na internetu poslodavcima, posloprimcima i ostalim dionicima kroz portal Burza rada. Osim ponude slobodnih radnih mjesta, samokandidature, ponude radne snage, Burza omogućuje i objavu životopisa, prijavu na mjere, TTR i druge usluge.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje

U Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje implementirali smo financijske module Oracle E-Business Suite-a (EBS). Implementirani poslovni sustav (ERP) temeljen na financijskim modulima, automatizirao je poslovne procese vezane uz računovodstvo, te doprinio povećanju učinkovitosti i standardiziranju postojećeg načina rada.

Najveća unaprjeđenja koja je donio novi sustav su smanjenje kolanja dokumentacije zbog kontrola i ovjera uvođenjem autorizacija obveza kroz sustav, automatizacija i centralizacija kompleksnog procesa plaćanja Zavoda, kao i automatizirana obrada izvoda. Sustav je postavljen tako da se u svakom trenutku može dobiti financijski podatak po svih šest proračunskih klasifikacija (organizacijska, ekonomska, lokacijska, programska i funkcijska te izvori financiranja).

Sustav se svakodnevno integrira s ostalim podsustavima. Prošle godine odrađena je kompleksna integracija s Riznicom. A ove godine jedna od većih dorada je omogućavanje isplate Nacionalne naknade.

Izdvojene reference

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, komercijalni gospodarski IT projekti, kao i projekti u područjima osiguranja i financija, koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana i gospodarskih subjekata, najveće su dostignuće IN2 grupe.