Projekt P4: Dječja bolnica Srebrnjak i IN2 grupa za zdravu i uravnoteženu prehranu djece

U TV prilogu poslušajte na koji način inovativna platforma za personaliziranu prehranu u predškolskoj dobi (P4) pomaže odgajateljima, roditeljima, zdravstvenim djelatnicima i djeci sa sklonosti alergijama na hranu.

„Intolerancije i alergije na hranu kod djece u stalnom su porastu, a zdrava i uravnotežena prehrana ključna je za pravilan rast i razvoj. Stoga su, ne bi li najmlađima osigurali sigurno okruženje i uravnotežene jelovnike, u zagrebačkoj Dječjoj bolnici Srebrnjak osmislili platformu za specijaliziranu prehranu u dječjoj dobi. A u projekt su se uključili i Splitski vrtići.“ Tako je novinarka u prilogu emisije „Hrvatska danas“ počela priču o Projektu P4 u sklopu kojeg IN2 grupa razvija napredno tehnološko rješenje u partnerstvu s Dječjom bolnicom Srebrnjak.

U emisiji se razgovaralo kako roditeljima djece koja imaju sklonost alergijama na hranu nije svejedno u koju će ustanovu poslati djecu i dan je primjer vrtića kojem nisu nepoznati prilagođeni jelovnici i koji može služiti kao primjer suradnje s roditeljima i zdravstvenim osobljem. U navedenom vrtiću čak 60-toro djece ima potrebu za takvim jelovnicima. Alergijske bolesti mogu izazvati teške posljedice. Zato ih je važno na vrijeme prepoznati, a uz pomoć inovativne platforme i pratiti te na primjeren način odgovoriti.

„Nije samo bitno da znam da je moje dijete alergično i da ne smije jesti određene namirnice. Potrebno mu je kreirati personalizirani jelovnik kako bi on u tom danu dobio i zadovoljio sve energetske potrebe kao i ostala djeca.“

Martina Martinčić, konzultant u Sektoru zdravstva i javne uprave IN2 grupe

„Takva djeca će se onda još dodatno pratiti i dat će im se prilika da se mogu još dodatno obraditi i testirati u suradnji s našom referentnom ustanovom za alergijske bolesti.“

Izv.prof.dr.sc. Mirjana Turkalj, dr.med.“

Više o temi pogledajte u prilogu Hrvatske danas počevši od 18:21 minute, a dodatne informacije možete pročitati i u našim vijestima o projektu:

IN2 razvija napredno tehnološko rješenje u partnerstvu s Dječjom bolnicom Srebrnjak

Dr. Turkalj i Siniša Košćina gostujući u Dobro jutro, Hrvatska predstavili platformu P4

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.