IZAZOV I CILJ PROJEKTA:
Glavni cilj projekta SeaTecHub je ojačati hrvatske i ciparske inovacijske ekosustave i poboljšati pristup izvrsnosti za sudionike istraživanja i inovacija putem prekogranične suradnje na zajedničkoj strategiji i uz lance dodane vrijednosti unutar područja eko-inovativnih tehnologija za zdrava i produktivna mora, s fokusom na sektore: 1. Akvakultura i ribarstvo, 2. Pametne luke, 3. Pomorska sigurnost i zaštita, 4. Istraživanje i obrazovanje i 5. Pomorske tehnologije, koji su usklađeni s hrvatskom i ciparskom strategijom pametne specijalizacije i identificirani kao sektori u nastajanju i uspostavljeni u Izvješću o plavom gospodarstvu EU-a za 2021.

Konzorcij čine ukupno četrnaest partnera, sedam iz Cipra i sedam iz Hrvatske: dvije istraživačko -razvojne institucije, četiri tijela javne vlasti, pet poslovnih aktera i tri nevladine organizacije.

Projekt je je financiran od strane Europske komisije u okviru programa pod nazivom „Horizon Europe Program“, a koji predstavlja program Europske unije za aktivnosti istraživanja i inovacija.

Svojim dugogodišnjim iskustvom na području projekata digitalizacije za Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, IN2 se pokazuje kao važan partner u popularizaciji i provedbi ciljeva projekta. Ovom inicijativom IN2 se još jednom pokazao kao ravnopravni, kompetentni i stabilan partner na međunarodnim projektima i kao tvrtka koja kontinuirano nastoji senzibilizirati javnost, promicati ekološku osviještenost i doprinijeti inovativnom tehnološkom razvoju društva kroz očuvanje eko sustava.

VRIJEDNOST PROJEKTA: € 4,999,580.00

VRIJEME PROVEDBE: 01/06/2023 – 31/05/2027

SLUŽBENA STRANICA PROJEKTA: https://www.seatechub.eu/

Više informacija: https://in2.hr/vijesti/

#SeaTecHub #Innovation #BlueEconomy #Cyprus #Croatia #WideningEU #horizoneurope #EMRA2023 #research #MarineRobotics #MaritimeInnovation #CMMI #BtS

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, komercijalni gospodarski IT projekti, kao i projekti u područjima osiguranja i financija, koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana i gospodarskih subjekata, najveće su dostignuće IN2 grupe.