Prva smo IT tvrtka u Hrvatskoj koja je obnovila certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“

Nakon što smo 2019. postali prva IT tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“, danas smo postali i prva IT tvrtka u Hrvatskoj koja je zadovoljila uvjete za obnavljanje tog certifikata. Time smo se pozicionirali visoko u društvu europskih kompanija čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i utjecaj na zdravlje svojih zaposlenika.

Certifikat je preuzeo predsjednik Uprave IN2 grupe Denis Jašarević, koji je tom prilikom istaknuo: „Poticanje zdravog način života jedan je od bitnih elemenata kulture naše organizacije te nastojimo omogućiti našim ljudima bavljenje sportom što je to više moguće. Kod bicikliranja nam je, osim doprinosa zdravlju, važna i činjenica da ono pozitivno utječe na osobni okolišni otisak. Zato nije bilo dileme oko toga da pružimo podršku našim kolegama koji bicikl biraju kao prijevozno sredstvo, a ovaj certifikat to i potvrđuje“.

Ususret dobivanju certifikata, u sklopu #in2active kampanje organizirali smo i online predavanje za naše zaposlenike „Pedala nije šala“, na kojem su predstavnici Sindikata biciklista našim zaposlenicima govorili o značaju bicikliranja, nedostacima prometne infrastrukture, uvidima u stanje sigurnosti u prometu te snalaženju u prometnim pravilima i prometnom bontonu.

“Poticanjem zaposlenika i posjetitelja na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, IN2 služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, poručili su povodom obnove certifikata iz Sindikata biciklista, koordinatora za certificiranje u Hrvatskoj.

Sindikat biciklista volonterska je udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Glavni zadatak im je raditi na transformaciji u čiste, sigurne, ugodne i zelene gradove, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje kao poželjan oblik prijevoza. U Sindikatu biciklista provode program certificiranja tzv. “Cycle-Friendly Employer” organizacija od 2017. godine, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije, što organizacijama donosi europsku standardizaciju poslovanja. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “Poslodavci prijatelji bicikliranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

“U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri certificiranih firmi, poput tvrtke IN2, pokazuju pozitivan pomak prema direktnom djelovanju u tom smjeru” zaključila je Tena Šarić Rukavina iz Sindikata biciklista.

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.