Tijekom prosinca završen projekt e-Savjetovanja – proširenja, nadgradnje i unaprjeđenje zakonodavnih procesa savjetovanja s javnošću

Sredinom prosinca prošle godine završen je projekt nadogradnje sustava eSavjetovanja (eSavjetovanja predstavljaju aplikaciju koja omogućava uključivanje javnosti u otvorena javna savjetovanja u postupku donošenja zakona, drugih propisa i akata)

Održana je i završna konferencija projekta, pod nazivom „eSavjetovanja – proširenja, nadgradnje i unaprjeđenje zakonodavnih procesa savjetovanja s javnošću” kojega je proveo Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva (SDURDD) u suradnji s partnerom na projektu, Uredom za zakonodavstvo Vlade RH. U sklopu konferencije održana je i edukacija korisnika za primjenu novih funkcionalnosti.

Važno je istaknuti da sustav pruža mogućnost svim građanima, organizacijama civilnog društva, poduzetnicima, te ostalim predstavnicima zainteresirane javnosti da svojim komentarima sudjeluju u otvorenim savjetovanjima o nacrtima zakona i drugih propisa i akata, te na taj način pridonesu većoj kvaliteti i otvorenosti procesa oblikovanja javnih politika u Republici Hrvatskoj.

Ponosni smo da smo svojim znanjem doprinijeli unapređenju sustava ali i korisničkom iskustvu generalno. Unaprijeđeno je sučelje, aplikacija je prilagođena različitim tipovima uređaja, sustav je integriran s NIAS-om i prilagođen je za jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Ideja je da u budućnosti sva online savjetovanja sa svih razina budu dostupna građanima na jednom mjestu i na temelju registracije u jedan sustav.

Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva

Marija Market,  Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva (SDURDD)

Mirjana Jurković, IN2, uz predstavnice partnera na projektu

Marija Market, voditeljica projekta iz SDURDD-a i tim iz IN2: Petra Pušić, Mirjana Jurković, Sanja Hren, Irena Lukanović i Marija Bažant

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.