Članicama IN2 grupe obnovljen certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja

Tvrtke IN2, IGEA i Pardus zadovoljile su kriterije za obnovu certifikata Tvrtka prijatelj zdravlja kojeg u okviru aktivnosti projekta „Živjeti zdravo“ dodjeljuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Članicama IN2 grupe je 22. kolovoza 2022. godine produljen certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja. Dio je to projekta „Živjeti zdravo“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda unutar kojeg su Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo uspješno implementirali komponentu „Zdravlje i radno mjesto“. Nakon provedene evaluacije u IN2, Igei i Pardusu, utvrđeno je da tvrtke članice IN2 grupe brinu i promiču zdravlje svojih djelatnika na svim procjenjivanim područjima te se trude svojim djelatnicima osigurati ugodno radno okruženje.

Članice IN2 grupe su s organiziranim akcijama u suradnji s HZJZ-om i NZJZ Dr. Andrija Štampar krenule 2019. godine kada je organiziran Poligon zdravlja. Nastavak je to na interne kampanje koje IN2 grupa u određenom obliku oduvijek provodi kao poticaj svojih djelatnika na zdrav život. Jedna od takvih kampanja koja i danas traje je IN2Active kampanja koja podržava edukativne i sportske aktivnosti usmjerene na zdravlje, tjelesnu aktivnost, ali i koristi koje ona može imati u smanjenju opterećenja na okoliš.

Krovna IN2Active kampanja podržava raznolike aktivnosti usmjerene na zdravlje poput nadovezivanja na inicijativu Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti #BeActive unutar koje se upravo u IN2 grupi organizirao Dan „Radno mjesto“ posvećen promociji vježbanja i tjelesne aktivnosti na radnom mjestu.

Među djelatnicima je prilično popularna bila i interna IN2 Bike&Walk kampanju u trajanju od četiri mjeseca. Tijekom tog perioda zaposlenici su motivirali jedni druge da njihova uobičajena prijevozna sredstva koja zahtijevaju gorivo i sjedenje zamijene hodanjem, trčanjem ili vožnjom bicikla, kako u putovanju na posao i s posla, tako i u slobodno vrijeme. Dobar odaziv na kampanju potaknuo je suradnju sa Sindikatom biciklista koja je rezultirala radionicama, predavanjima i aktivnostima za zaposlenike kao i ostvarivanje prava na certifikat Poslodavac prijatelj bicikliranja! IN2 je tako postala prva IT tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila europski certifikat Poslodavac prijatelj bicikliranja ali i prva IT tvrtka u Hrvatskoj koja ga je obnovila.

IN2 grupa subvencionira i Multisport program za svoje djelatnike, organiziraju se grupni sportovi i sportska druženja. Osim na aktivni život, zaposlenike se potiče i na ostale zdrave navike. Primjerice, u želji da potaknu zdravu prehranu zaposlenicima, jednom tjedno u suradnji s lokalnim OPG-ovima dostavljaju pošiljku svježeg sezonskog voća, a internim komunikacijskim kanalima se raznim publikacijama zaposlenike podsjeća na brigu o zdravlju.

Novi Poligon zdravlja za djelatnike IN2 grupe u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo održat će se uskoro, a tome ćemo vas informirati u sljedećem nastavku ove super priče.

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.