Održan prvi sastanak projektnog konzorcija „SeaTecHub“ i radionica Breaking The Surface

Krajem rujna održan je prvi sastanak SeaTecHub konzorcija i međunarodna interdisciplinarna terenska radionica o pomorskoj robotici i njezinim primjenama Breaking the Surface (BtS) 2023, u prekrasnom Kumboru u Crnoj Gori.

Konzorcijski sastanak okupio je sve partnere, a naglasak sastanka bio je na postignutom statusu razvoja projekta prvih mjeseci provedbe te izrada plana nadolazećih aktivnosti. Razgovarali smo i o strategijama za uključivanje društvene zajednice u našu misiju, uključujući i školske inicijative, kako bi potakli dublje razumijevanje značaja brige za morski okoliš i primjene tehnologija u njegovom očuvanju.

Sama radionica, na kojoj je ove godine sudjelovalo preko 200 sudionika, bila je prilika susreta svih globalnih stručnjaka, edukatora, znanstvenika i studenata iz područja pomorske robotike, podvodne arheologije, morske biologije, oceanografije, ekologije i zaštite mora. Sudionici su također imali prilike steći uvid u projekte koje financira EU kao što su Monusen, Marble i SeaTecHub, a čiji je cilj poticanje istraživanja i inovacija. Jedan od organizatora radionice bio je i naš partner na projektu LABUST – Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije, Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu a sve detalje možete vidjeti na službenim web stranicama: Breaking the Surface – International Interdisciplinary Field Workshop of Maritime Robotics and Applications (fer.hr)

Naši kolege, Bojan Colnago i Josip Madunić, kao članovi IN2 tima, ponijeli su sa sobom impresivne dojmove i nova znanja iz područja pomorske robotike i aplikacija u području inovativnih ekoloških tehnologija za zdrava i produktivna mora.

Pratite nas i dalje dok nastavljamo dijeliti naš napredak, postignuća i uzbudljive razvoje koji će oblikovati budućnost istraživanja oceana i očuvanja okoliša, kroz ovu hrvatsko-ciparsku suradnju istraživanja i inovacija!

Sve informacije o projektu i događanjima vezanim uz projekt, možete pronaći i na službenim web stranicama i društvenim mrežama projekta.

Izjava o ograničenju odgovornosti: “Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje sredstava ne mogu se smatrati odgovornima za njih.“

Share
Share

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe.